П`ятниця, 29.03.2024, 10:55
Головна » 2014 » Травень » 28 » 23 травня - День Героїв України
10:09
23 травня - День Героїв України

Відзначення Свята Героїв – це свідчення нашої твердої волі йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Державної Незалежності, Могутності і Слави України.

День Героїв встановлено в пам'ять відважних борців, які загинули у травні – засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола МіхновськийСимон Петлюра та Євген Коновалець.

До здобуття Україної незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу.

Для нас, теперішніх молодих українців, в час виразної втрати життєвих орієнтирів, занепаду духовних вартостей та панування культу особистого задоволення і матеріального споживання у більшості наших ровесників, важливо як ніколи усвідомлювати, що у світі, якому ми живемо тільки ті вартості мають майбутнє, за які людина готова боротися, які людина готова боронити, жертвуючи усім, навіть найдорожчим - власним життям. І серед тих вартостей, перша з них - наша Батьківщина - Україна, наш український народ, наша рідна земля і наша українська держава.

На відзначення Дня пам`яті Героїв України у нашій школі було проведено тематичну годину спілкування, у якій взяли участь учні 8-го та 9-го класів.

Також на заході були присутні начальник відділу освіти Коростишівської РДА О.П.Яцко, представник РДА Н.О. Свінціцька та адміністрація школи.

    

Переглядів: 730 | Додав: asteri9773 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
ЗОШ №3

Школа В Контакті

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Міні-чат
Корисні сайти

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0