П`ятниця, 19.04.2024, 21:46
Головна » 2013 » Листопад » 5 » Батьківський лекторій
12:44
Батьківський лекторій

 Педагогічний колектив Коростишівської ЗОШ №3 працює у спільній взаємодії з батьками, залучаючи родини вихованців до тісної співпраці. Батьки та педагоги нашої школи - це живий організм, об’єднаний спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю.

Так, 16 жовтня 2013 року, в нашому закладі відбувся черговий батьківський лекторій. Ділова гра «Конфлікти між батьками та підлітками. Покарання та заохочення», проведена вчителями Карлінською О. В. та Башинською О.В., мала на меті  розглянути види конфліктів між батьками та підлітками; допомогти батькам в подоланні труднощів у вирішенні конфліктних ситуацій в родині; сформувати у батьків культуру заохочення й покарання дитини в сім'ї. Присутнім були запропоновані вправи «Очікування», «Мозковий штурм», «Розшифруй слово!»; тестування; ознайомлення з попереднім анкетування учнів; педагогічний експеримент; робота в групах.  

Визначивши стиль своєї поведінки стосовно дітей, батьки обговорили типові  конфліктні ситуації, які виникають між батьками та  підлітками, та запропонували шляхи їх вирішення.

Про систему покарань та заохочень, що мають місце в арсеналі наших батьків, підлітки розповіли у відповідях анкети. Перед ознайомленням з попереднім анкетуванням учнів батькам було запропоновано педагогічний експеримент: розділіти аркуш на дві частини, на одній написати слова, якими вони хвалять дітей, на другій – якими сварять, та зробити висновки.

Проблеми  виховання  невичерпні,  як  море.  Нікому  не  дано передбачити  всі  можливі  повороти,  тонкощі,  які  можуть  виникнути  у     наших  стосунках  із  дітьми. Проте конфлікти, що виникають між батьками і підлітками, можна звести до мінімуму.  Діалог і прагнення зрозуміти одне одного — той місток, який спроможний поєднати покоління.

Наприкінці заходу присутнім було вручено пам’ятки для вирішення конфліктів у стосунках з дітьми та з порадами щодо покарань та заохочень.

 

 

Переглядів: 803 | Додав: asteri9773 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
ЗОШ №3

Школа В Контакті

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Міні-чат
Корисні сайти

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0